POGOJI STORITVE

UVOD

Splošni pogoji spletne trgovine Coffeetissimo.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino coffeetissimo.com (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina s. p., Vaneča 10c, 9201 Puconci, matična številka: SI8995508000, davčna številka: 82835128, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine coffeetissimo.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Dostopnost informacij:

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

SPLOŠNO

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vse vsebine, objavljene na www.coffeetissimo.com, so last prodajalca in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja prodajalca, se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način.

Prodajalec, si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.coffeetissimo.com.

 

NAROČANJE BLAGA IN STORITEV

V spletni trgovini www.coffeetissimo.com lahko blago in storitve naročite na naslednji način: Preko obrazca-naročilnice v spletni trgovini.

Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke ali email naslov, kamor vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni). Glede odstopa od naročila glejte točko 8.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca. Kupoprodajna pogodba je kupcu dostopna na njegovo zahtevo.

 

 CENE IN AKCIJSKE PONUDBE

Vse cene navedene na spletni strani so izražene v evrih in vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

 

NAČINI PLAČILA

Naročeno blago in storitve lahko plačate na naslednje načine:

 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa)*
 • PayPal,
 • Po povzetju

*Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@coffeetissimo.com za kreditiranje kartice ali vračila.

 

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila.

 

Promocijske kode

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. 

V primeru, da kupec izkoristi promocijsko kodo, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, ali se pošiljka med transportom poškoduje, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Uporaba promocijske kode:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Kupite zdaj. Navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V istem koraku je na vrhu izpisano: Koda za popust in v polje vpišite promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. 
 • V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno promocijsko kodo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).
 • Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti promocijske kode za popust.
 • V primeru, da želite poleg promocijske kode izkoristiti tudi kodo za popust, število kod ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov. Različne kode istočasno vnesite v polje Koda kupona in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Unovči kupon.
 • Ko vpišete promocijsko kodo, se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.


 IZDAJA RAČUNA

Račun se izda na trajnem mediju, v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški, kupcu pa se ta posreduje hkrati z dostavo blaga. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

POSTOPEK NAKUPA

Nakup na spletni strani www.coffeetissimo.com izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

 • Izbira artikle: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek, način mletja in količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.
 • Nadaljujete s klikom NAKUP, kjer vpišete vaše podatke (ime, priimek, e-mail naslov, podjetje (če je nakup opravljen v imenu podjetja), naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko) in se odločite za način plačila.
 • Pregled naročila in vnešenih podatkov uporabnika: Prikazani so vsi podatki katere ste vpisali v postopku nakupa in jih je možno spremeniti/popraviti, ter izdelki, katere ste med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno.
 • Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.
 • Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Prodajalec ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da to sporoči na mail info@coffeetissimo.com, ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko: 040 255 582.
 • Odpošiljanje: Prodajalec v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

 

Izdelki, ki so na zalogi bodo poslani najkasneje v treh delovnih dneh od datuma plačila. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 12 ure, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan.

Za izdelke, ki niso na zalogi je rok dobave do 30 delovnih dni od dneva prejetega plačila. V kolikor v tem času izdelkov še zmeraj ne prejmete, ste upravičeni do povračila vplačanega zneska od odstopa od kupoprodajne pogodbe brez dodatnih stroškov.

Naročilo je možno spremeniti preko elektronskega sporočila info@coffeetissimo.com

 

PRIDRŽEK LASTNINSKE PRAVICE

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanem blagu in storitvah in ostanejo last podjetja Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p., tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.


GARANCIJA IN UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Če informacije o garanciji na spletni strani ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Najhitrejši način uveljavljanja reklamacije je neposredno pri pooblaščenem serviserju. Pooblaščeni serviser je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga.

Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Stvarna napaka

Kot potrošnik imate pravico, da uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami, dopolnitvami in popravki).

Napaka na izdelku je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Kupec lahko zahteva po lastni izbiri:

 • Odpravo napake
 • Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • Zamenjavo blaga
 • Vračilo plačanega zneska

Če menite, da ima kupljen izdelek stvarno napako, nas čim prej kontaktirajte na telefonsko številko 040 255 582 ali info@coffeetissimo.com in priložite vaš račun ali številko naročila. V najkrajšem možnem času vam bomo ponudili zamenjavo artikla ali možnost za vračilo kupnine.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Če napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor.

Pravico uveljavljanja stvarne napake natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobneje od 37. člena naprej).

 

SPREMEMBE NAROČILA

Za spremembe pri naročilu ali preklic naročila nas lahko pokličete na 040 255 582 ali nam pišete na info@coffeetissimo.com.

Sprememba artiklov iz naročila

 • Če ste v okviru enega naročila naročili več artiklov, prekličete le neželeni artikel. Želeni model artikla nato naročite znova – z oddajo novega spletnega naročila. Preostali del prvotnega naročila ostane veljaven. Rešitev je primerna le, ko gre za osebni prevzem artiklov, sicer bi morali dvakrat plačati stroške dostave.
 • Druga možnost, ki jo imate, je preklic naročila v celoti in ponovno naročilo vseh artiklov.

 

Sprememba načina plačila

Sprememba načina plačila po oddanem naročilu je možna v primerih, ko je bil izbran način plačila s kartico preko spleta (in še ni bilo plačano). V tem primeru lahko zahtevate spremembo načina plačila na gotovino. V ostalih primerih pa je potrebno naročilo preklicati in oddati novo.

Sprememba datuma in načina dostave

Načina dostave pri oddanem naročilu žal ne morete spreminjati. To pomeni, da je potrebno naročilo preklicati in oddati novo.

Če vam dogovorjeni datum dostave ne ustreza nam lahko pišete na info@coffeetissimo.com in se dogovorite za drug datum dostave.

 

ODGOVORNOST

Podjetje Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme  pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. 

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, podjetje Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p., ne odgovarja. Prav tako zaposleni v centru za pomoč uporabnikom spletne trgovine niso pristojni za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe blaga/storitev.

Komunikacija poteka izključno preko spletne strani in elektronske pošte.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete na strani Pravilnik o zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan prodajalcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan prodajalca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilne.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p., spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: info@coffeetissimo.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Platforma za spletno reševanje sporov je dostopna v vseh uradnih jezikih EU in posreduje spore v zadevah, ki so bile vložene v njenem okviru, pooblaščenim organom za alternativno reševanje sporov, ki spoštujejo zavezujoče zahteve glede kakovosti, določene na ravni EU.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Podjetje Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Coffeetissimo, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

PODATKI O PODJETJU:

Spletna trgovina in druge storitve, Domen Godina, s. p.,

Vaneča 10c, 9201 Puconci

Matična številka: 8995508000

Davčna številka: SI82835128

DAVČNI ZAVEZANEC: DA

Transakcijski račun pri NLB d. d., št: SI56 0284 3026 3943 873

Registrski organ: AJPES, izpostava Murska Sobota

Pogoji poslovanja so bili objavljeni 22. 12. 2021.